Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Finalisten Duurzaamheidsprijs pitchen projecten voor jury

16/10/2014 - Vier inzendingen voor de Duurzaamheidsprijs 2014 zijn door naar de finale: Energieambassadeurs Utrecht, Wel de lusten niet de lasten, One-Stop-Shop Atelier en Samen Oud en Nieuw. Op woensdagavond 15 oktober presenteerden deze finalisten zich voor de jury.

Finalisten Duurzaamheidsprijs pitchen projecten voor jury

Enthousiasme

In vier rondes bezocht de jury elke finalist. Na een korte presentatie van ieder van hen, had de jury de gelegenheid om kritische vragen te stellen. De juryleden waren onder de indruk van de enorme dosis enthousiasme waarmee de initiatiefnemers hun projecten presenteerden. De avond heeft hun daarom een beter beeld gegeven van de finale projecten.

Uitreiking

Tijdens de bijeenkomst georganiseerd door Utrecht2040 en EBU op 15 december, wordt bekend gemaakt wie de winnaar is en wordt de prijs uitgereikt.

Jury

De jury van de Duurzaamheidsprijs bestaat dit jaar uit Ralph de Vries (gedeputeerde provincie Utrecht), Anke van Hal (Nyenrode), Robbert Willé (Woonbond), Anka Konings (Rabobank Utrecht), Viktor Wijnen (HKU) en Hans de Wind (Hans de Wind Consult)

Bekijk nogmaals de finalisten

  • Energieambassadeurs Utrecht: een groep inwoners in Utrecht die vrijwillig aan de slag gaan met energiebesparing en het zelf opwekken van duurzame energie en dit delen met de buren, de wijk en andere Utrechters.
  • Wel de lusten niet de lasten: een project van een groot aantal marktpartijen om nieuwe concepten te ontwikkelen en uit te voeren voor het verduurzamen van woningen met een energiereductie van ten minste 80%.
  • One-Stop-Shop Atelier: In dit atelier werken studenten van de Hogeschool Utrecht samen met het bedrijfsleven aan het ontwikkelen en testen van nieuwe concepten om bestaande woningen ‘Nul op de meter’ (zonder energierekening) te renoveren.
  • VVE Duurzaam Renoveren, Samen Oud en Nieuw: Met dit project heeft VVE 't Kofschip in Veenendaal een enorme energiebesparing weten te realiseren door het samen nemen van energiebesparende maatregelen met als resultaat lagere woonlasten en toegevoegde waarde voor de woning.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief