Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Fotowedstrijd ‘Nachtelijk landschap Utrecht’

19/12/2013 - De Provincie Utrecht daagt alle inwoners uit om een foto in te sturen van ons nachtelijk landschap. Welke invloed heeft verlichting op de nacht en hoe breng je dat in beeld? De winnende foto’s worden op groot formaat ingelijst en tentoongesteld op de expositie 'Lichtpuntjes' die van 11 februari tot 24 maart 2014 in het provinciehuis te zien is. Na afloop krijgen de winnaars de foto mee.

Expositie ‘Lichtpuntjes’

In de expositie 'Lichtpuntjes' presenteert de Provincie Utrecht nachtfoto’s van André Kuipers, aangevuld met voorbeelden uit de praktijk. Tijdens zijn verblijf aan boord van ISS heeft André Kuipers foto’s gemaakt van de aarde bij nacht. Hierop is goed te zien waar veel lichtvervuiling is en waar het juist aardedonker is, ook in de provincie Utrecht.

Op de expositie zijn foto’s te zien van projecten waar de provincie een bijdrage levert aan het verminderen van lichtvervuiling. De Provincie wil met deze expositie mensen inspireren om na te denken over het gebruik van licht in de nacht. De Provincie vindt het belangrijk om lichtvervuiling tegen te gaan, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid.

Fotowedstrijd

Om mensen nu al te inspireren is een fotowedstrijd uitgeschreven, waarbij iedereen een foto van ons nachtelijk landschap kan insturen. De expositie loopt van 11 februari tot 24 maart 2014 en is in het provinciehuis te zien.

De uiterste inzenddatum is zondag 5 januari. Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden via lichtpunten@provincie-utrecht.nl.

Meer informatie is hier te vinden.

 

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief