Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.GeldGROENwassen: vroegboekkorting voor Utrechtse ondernemers

25/06/2014 - Kent u (of bent u) een kleine ondernemer, die zijn zaak wel wil verduurzamen, maar daar geen geld voor heeft? EnergieU helpt met het project 'geldGROENwassen' en zoekt 10 Utrechtse bedrijven die als eerste willen instappen.

GeldGROENwassen: vroegboekkorting voor Utrechtse ondernemers

Zo werkt het

De ondernemer heeft een verlanglijstje voor energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld Ledlampen, een zuinige koelkast of zonnepanelen, maar op het moment geen middelen om te investeren. Met het verkopen van waardebonnen “met een mooie rente” aan de eigen klanten financieren zij de vergroening van de zaak.

  • De ondernemer meldt zich aan bij geldGROENwassen. Samen met EnergieU wordt een bespaarplan gemaakt, de levensvatbaarheid van de ondernemer gecheckt en de benodigde investering berekend.
  • Als alle seinen op GROEN staan krijgt de ondernemer net zoveel waardebonnen als hij financiering nodig heeft voor zijn vergroening.
  • De ondernemer verkoopt de waardebonnen aan zijn klanten. De klanten kunnen de bonnen weer inwisselen bij de ondernemer, en krijgen daar natuurlijk een mooie bonus op. Bijvoorbeeld: een klant betaalt de bakker € 100,= en krijgt €120,= aan waardebonnen die hij in twee jaar tijd kan besteden bij diezelfde bakker. Dat is € 20,= rente. Op jaarbasis zo’n 8-10%: veel meer dan bij de bank!
  • Met de opbrengst van de bonnen kan de ondernemer zijn zaak vergroenen.
  • Dankzij de actie en de publiciteit krijgt de ondernemer extra aandacht en hopelijk ook extra klanten en omzet.
  • Ondernemers kunnen gebruik maken van campagnematerialen van geldGROENwassen om hun klanten te interesseren om mee te doen en te investeren in hun vergroeningsplan – in ruil voor waardebonnen met een mooie ‘rente’

10 Utrechtse bedrijven gezocht

Ook in Utrecht start geldGROENwassen. Energie-U, gemeente Utrecht en geldGROENwassen hebben de handen ineengeslagen en zijn op zoek naar Utrechtse bedrijven die willen instappen, lokale Utrechtse bedrijven die al een aardig beeld hebben wat voor energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen, maar daar nog geen financiering voor gevonden hebben.
De eerste 10 Utrechtse bedrijven kunnen in juli gratis instappen, wat mogelijk wordt gemaakt door het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.

Meer informatie

Wilt u in Utrecht aan de slag als klant, als ondernemer of om te helpen met het werven en begeleiden van ondernemers? Stuur een mail naar EnergieU: ggw@energie-u.nl.

Meer informatie vindt u ook op de website van EnergieU.

Meer informatie over de vroegboekkorting is te vinden op de website van geldGROENwassen.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief