Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Get Connected 9 oktober: Fasten your seatbelts for Healthy Urban Living!

12/10/2015 - Vrijdag 9 oktober vond de nieuwe Get Connected bijeenkomst plaats. Thema van de dag: Healthy Urban Living, oftewel gezond stedelijk leven. Na de opening door Ton van Mil, vonden er vijf werksessies plaats rondom het thema. Peter Savelberg, keynote speaker, plaatste op inspirerende wijze Healthy Urban Living in internationaal perspectief.

Get Connected 9 oktober: Fasten your seatbelts for Healthy Urban Living!

Fotografie: Bedrijfsfotografie Oscar Timmers

Peter Savelberg

Peter hield een betoog groter te denken en Nederland als grote groene wereldstad te positioneren met daarin verschillende hotspots. Volgens hem het antwoord op trends als urbanisatie, de tech-revolutie en Nederland nog relevanter maken voor bijvoorbeeld China. Utrecht ligt in het hart van deze band van stedenregio’s.

Henk Broeders

Henk Broeders, voorzitter van de EBU, gaf aan dat we met Groen Gezond, Slim, de Human Capital Agenda en Internationalisering een goede basis hebben om verder te bouwen en van Healthy Urban Living (HUL) een succes kunnen maken met het Stationsgebied als uithangbord.

What’s happening

Naast Healthy Urban Living en voorbeelden die de revue passeerden, was er ook tijd voor de lancering van de eerste financiering uit het Groen, Gezond en Slim Fonds. Rinke van ‘t Holt vertelde over de realisatie van een foodhal in Amersfoort. Dit is gebeurd door crowdfunding en verschillende financiers, waaronder de Rabobank, de EBU en de gemeente Amersfoort. Na een succesvolle crowdfunding campagne via het platform CrowdAboutNow, waarbij 253 particuliere investeerders bijna € 225.000,- inlegden, kwamen deze financiers over de brug voor het resterende bedrag. Een goed voorbeeld van een succesvolle stapelfinanciering.

Campus party naar Utrecht!

Uitsmijter van de dag Roderick Wijsmuller (lid Campus Party-bestuur), bracht het nieuws dat de Campus Party komend voorjaar in Utrecht neerstrijkt. dit wordt dan de vierde Europese editie en de vijftigste editie van het internationaal rondreizende Campus Party. Van 25 tot en met 29 mei 2016 is de Jaarbeurs even het grootste tech-festival ter wereld. Maar waarom juist Utrecht? De voordelen van Utrecht zijn de vele studenten, de centrale ligging, het is ondernemend op het gebied van ICT, Healthcare en de creatieve industrie en kent veel onderwijsinstellingen. Het festival wil een inkijk geven in de wereld van digitale oplossingen voor globale problemen. Door middel van robots, drones, virtual reality en 3d-printers krijgen bezoekers inzicht in wat technologie de wereld kan gaan bieden.

Bekijk hier het verslag dat de Economic Board Utrecht schreef over deze dag

Bekijk hier de sfeerimpressie in foto’s van deze dag

Bekijk hier de film voor een sfeerimpresse van deze dag

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief