Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Get Connected: Healthy Urban Living

27/08/2015 - Op 9 oktober 2015 vindt de volgende Get Connected plaats, georganiseerd door de Economic Board Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst gaat de EBU met partijen uit de regio aan de slag voor het Jaarprogramma 2016.

Get Connected: Healthy Urban Living

Wat: EBU Get Connected Bijeenkomst
Wanneer: vrijdag 9 oktober, 12.00u - 18.00u
Waar: Mediaplaza, Jaarbeurs Utrecht
Meer informatie en aanmelden: Economic Board Utrecht

Healthy Urban Living

De bijeenkomst staat in het teken van Healthy Urban Living.
De bijeenkomst start om 12:00u met een lunch @ the marketplace. Daarna volgt een plenaire opening door EBU-directeur Ton van Mil. Hij geeft een inleiding op Healthy Urban Living, waarna u kunt aansluiten bij één van de volgende sessies op dit thema:

  • Met kantoortransformatie naar Healthy Urban Living
  • Zelfmanagement in gezondheid
  • Food, nutrition and Healthy Urban Living
  • Healthy Urban Living en E-government: big data

Met kantoortransformatie naar Healthy Urban Living

Samen met Netwerk Utrecht2040 organiseert de Economic Board Utrecht een van de sessies rondom het thema ‘Met kantoortransformatie naar Healthy Urban Living’.
Tijdens deze sessie hoort u welke oplossingen bedrijfsleven, gemeenten en provincie bij een gebiedstransformatie zoeken (inclusief kantoren). Adviesbureau LBP|SIGHT, zelf één van de gebruikers van het gebied Rijnhuizen in Nieuwegein, geeft een pitch waarin zij (markt)partijen uitdaagt met oplossingen te komen op het gebied van energie, water, groen en materialen, met functies voor gezond wonen, werken en creëren. Ook laat een consortium bestaande uit AtelierPRO Architecten, KondorWessels Vastgoed, Kenniscentrum Healthy Urban Living en de Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht zien wat al mogelijk is. En u hoort wat de maptable van de provincie Utrecht voor gebiedsontwikkeling kan betekenen. De sessie wordt ingeleid en begeleid door Wouter de Jong, burgemeester van Houten.

Get Connected

Vanaf 15.00 uur volgt de plenaire ‘Get Connected’, waarin de EBU de highlights van de dag de revue laat passeren met als dagvoorzitter Hella Hueck. Er wordt vooruit gekeken; wat staat er in 2016 op de agenda?

Keynote speaker Peter Savelberg, zelfstandig ondernemer en lid van Urban Game Changers, neemt de aanwezigen vervolgens mee in het verhaal van functionele en stedenbouwkundige transformaties die kunnen leiden tot onverwachte verdienmodellen en een compleet nieuwe positionering. Healthy Urban Living gaat over oplossingen voor gezonde en leefbare steden. Investeer je als regio, waar ook ter wereld, niet in leefbaarheid dan ben je geen aantrekkelijke vestigingsplaats en verlies je de strijd met andere regio's. Zijn we als regio internationaal goed gepositioneerd om optimaal in te spelen op deze giga kans? Peter Savelberg plaatst Healthy Urban Living in internationaal perspectief en geeft antwoord.

Ook zijn er diverse pitches van Utrechtse GameChangers, afkomstig van het nieuwe platform www.gamechangersutrecht.nl.

Aansluitend is er een netwerkborrel met muziek van Utrechts talent.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

12.00u - 13.00u Lunch
13.00u - 13.30u Welkom door Ton van Mil (directeur EBU)
13.30u - 15.00u Werksessies rondom de vier thema's

  • Track 1: Met kantoortransformatie naar Healthy Urban Living
  • Track 2: Zelfmanagement in gezondheid
  • Track 3: Food, nutrition and Healthy Urban Living
  • Track 4: Healthy Urban Living and E-government: big data

15.00u - 15.30u Pauze en inloop
15.30u - 16.15u Keynote
16.30u - 17.30u Vooruit- en terugblik met Hella Hueck
17.30u Netwerkborrel

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief