Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Groene etalage van Utrechtse initiatieven

30/09/2015 - “Jaarlijks komen er tientallen handelsdelegaties naar Utrecht en Houten om de fietsinfrastructuur te bekijken. Veel bedrijven uit de regio weten dat helemaal niet. Waarom bieden we deze delegaties niet gelijk een tour aan door de regio? Langs spraakmakende initiatieven waar bedrijven hun oplossingen tonen!”

Groene etalage van Utrechtse initiatieven

Deze suggestie van Wouter de Jong, burgemeester van Houten en kwartiermaker van het cluster Groen binnen de Economic Board Utrecht (EBU), heeft de EBU doen besluiten een Groene Etalage in te richten.

De Groene Etalage toont voorbeelden van aantrekkelijke, inspirerende en spraakmakende initiatieven uit het Domein Groen.

Er gebeurt al ontzettend veel in de regio: diverse Utrechtse bedrijven hebben ervaring met groene oplossingen. Doordat zij al ontwikkelkosten hebben gemaakt in deze regio, zijn deze oplossingen zowel binnen als buiten Europa direct toepasbaar.

Net als veel stedelijke regio’s wereldwijd, gaat de regio Utrecht fors groeien de komende jaren. Om leefbare en groene steden voor huidige én toekomstige generaties aantrekkelijk en betaalbaar te maken, staan we voor een enorme opgave. Natuurlijke bronnen raken op, mensen leven langer en de technologie ontwikkelt zich razendsnel. De EBU daagt marktpartijen uit om hiervoor met integrale oplossingen te komen, die schaalbaar zijn naar de rest van de wereld.

Download hier de Groene Etalage

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief