Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Inschrijven Duurzaamheidsprijs voor energiebesparing kan nog tot 1 september

07/08/2014 - Op 1 september 2014 sluit de inschrijvingstermijn voor de Duurzaamheidsprijs 2014. Projecten in de provincie Utrecht die bijdragen aan het verminderen van energieverbruik in bestaande woningen, kunnen meedingen naar de prijs. De winnaar krijgt €10.000,- voor de verdere uitvoering of opschaling van het initiatief, een wisselbokaal én publiciteit voor het project.

Inschrijven Duurzaamheidsprijs voor energiebesparing kan nog tot 1 september

Aanmelden

Met nog een kleine maand te gaan tot het sluiten van de inschrijvingstermijn zijn al behoorlijk wat inzendingen binnengekomen, waaronder een aantal zeer kansrijke. Wie nog mee wil doen heeft tot 1 september de tijd om goede initiatieven in te dienen. Dit jaar is het thema van de Duurzaamheidsprijs: ‘succesvolle energiebesparing in de bestaande woningen’.

Inschrijven kan via: www.utrecht2040.nl/duurzaamheidsprijs.

Energiebesparing staat hoog op agenda

Utrecht heeft hoge ambities om een klimaatneutrale provincie te zijn in 2040. Dat betekent dat niet alleen ingezet moet worden op de ontwikkeling  van schone energie, maar juist ook heel veel gedaan kan worden aan energiebesparing.

Gebouwen, waaronder woningen, zijn verantwoordelijk voor ongeveer 42% van het totale energieverbruik. Energiebesparing staat daarom hoog op de agenda in de provincie Utrecht. En juist in de regio Utrecht zijn veel bedrijven, organisaties en bewonersinitiatieven met expertise op dit gebied.

Vanwege een steeds hogere energierekening ontstaat vanuit bewoners steeds meer belangstelling voor energiezuinige woningen, die leiden tot meer comfort en lagere energiekosten. Daarnaast biedt energiebesparing in woningen ook veel andere kansen, zoals nieuwe innovaties, bedrijvigheid en werkgelegenheid. Daarbij kan de bouw wellicht een van de meest innovatieve sectoren worden.

Kansen liggen dus voor het oprapen en het onderwerp heeft veel aandacht in de regio, zowel van bewoners als van bedrijven en overheden. Daarom beloont Netwerk Utrecht2040 graag het beste projectinitiatief dat bijdraagt aan energiebesparing in woningen.

Winnaar 2013

Vorig jaar heeft woningcorporatie Jutphaas Wonen de Duurzaamheidsprijs gewonnen voor haar transformatieproject in Nieuwegein, waarbij een oud kantoorpand werd getransformeerd tot starterswoningen. Toen stond de prijs in het teken van: ‘succesvolle transformatie van leegstand’.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief