Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016 geopend

23/07/2015 - De inschrijving voor de Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016 is geopend. De Awards vinden voor de tweede keer plaats en is bedoeld voor organisaties die laten zien wat zij op het gebied van duurzaam bouwen hebben bereikt. Het thema van de Awards in 2015/2016 is de verduurzaming van bestaande voorraad.

Inschrijving Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016 geopend

Iedereen beseft dat het verduurzamen en toekomstbestendig maken van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen momenteel één van de grootste uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector is. Het Energieakkoord is sterk op gericht op het energiezuinig maken van bestaande gebouwen. Daarnaast stimuleert de overheid het creëren van een Circulaire Economie. Ook in de bouwsector, als grootverbruiker van grondstoffen, speelt dit een steeds grotere rol en wordt de noodzaak gezien om het circulair te gaan doen. Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2015/2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen en daarin voorbeeldig zijn voor hun sectorgenoten.

Categorieën

De Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016 worden uitgereikt in de volgende categorieën:

  1. Gemeente / Regio
  2. Woningcorporatie
  3. Bouwpartij
  4. Partij met energiezuinige renovatieaanpak voor VvE appartementsgebouw (NeZeR categorie)

Jury

De beoordeling van inzendingen wordt door de vakkundige jury gedaan aan de hand van de inbedding van duurzaamheidsdoelstellingen in de organisatie, duurzame afspraken met stakeholders en gerealiseerde duurzame renovatieprojecten. De jury bestaat uit:

  • Anke van Hal (MSc, PhD. Professor Nyenrode Business Universiteit en TU Delft)
  • Jos van Dalen (DG Wonen en Bouwen Directie Bouwen, Afdelingshoofd Energiebeleid Gebouwde Omgeving, Ministerie voor Wonen en Rijksdienst (BZK))
  • Robert Koolen (Voorzitter Beleidsadviescommissie Duurzaamheid Bouwend Nederland)
  • Lian Merkx (Manager Programmateam Energie bij VNG)
  • Dennis Straat (Wethouder gemeente Zaanstad en klimaatambassadeur gebouwde omgeving Ministerie van Infrastructuur en Milieu)
  • Miriam Sterk (Stuurgroeplid NeZeR, Voorzitter de Bundeling)

Deelnemen en uitreiking

Inschrijven kan tot en met 24 januari 2016. Rond 8 februari worden de genomineerde deelnemers bekend gemaakt. Op 22 maart 2016 vindt de uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards plaats tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

Wilt u met uw organisatie deelnemen aan de Duurzaam Bouwen Awards 2015/2016? Download dan direct het deelnameformulier.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief