Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Inschrijving geopend voor Duurzaamheidsprijs 2013

25/07/2013 - In de provincie Utrecht staan veel gebouwen leeg, soms al voor langere tijd. Er gebeurt niets mee, terwijl aan de andere kant vraag is naar ruimte voor nieuwe activiteiten. Heb jij een goed idee wat je kan doen met lege kantoren? Zo ja, meld je dan aan voor de Duurzaamheidsprijs 2013 van het Netwerk Utrecht2040.

In Utrecht worden nieuwe bedrijven- en woonlocaties ontwikkeld buiten de steden, maar tegelijkertijd staan veel gebouwen leeg. Dat is niet goed, stelt het Netwerk Utrecht2040. We kunnen het ons niet veroorloven om onze schaarse ruimte, grondstoffen en energie zo onzorgvuldig te gebruiken.

Leegstaande gebouwen moeten weer een goede functie krijgen, vindt het Netwerk Utrecht2040. Daarom reikt het Netwerk de Duurzaamheidsprijs 2013 uit. De Duurzaamheidsprijsvraag van 2013 wordt uitgereikt aan de ondernemer/initiatiefnemer met het beste transformatie(plan) voor langdurig leegstaand vastgoed.

In aanmerking komen projecten die:

  • een bijdrage leveren aan het terugbrengen van langdurige leegstand van vastgoed in de provincie Utrecht door transformatie van dit vastgoed
  • in uitvoering zijn of een concreet en overtuigend uitvoeringsplan hebben, met een sluitende business case met commitment van gebruikers, investeerders en financiers
  • een integrale oplossing (people, planet, profit) bieden voor leegstand,  die past bij de betreffende locatie;
  • een integrale oplossing (people, planet, profit) bieden voor leegstand, die bijdraagt aan de doelstellingen van Utrecht2040;
  • een vernieuwende aanpak hanteren;
  • als voorbeeld kunnen dienen voor andere transformaties en opgeschaald kunnen worden.

Inschrijven voor 1 september 2013

Projecten kunnen door initiatiefnemers zelf aangedragen worden, maar kunnen ook voorgedragen worden door anderen. Inschrijven is mogelijk via www.utrecht2040.nl/duurzaamheidsprijs/prijs, e-mail duurzaamheidsprijs2040@nmu.nl . De inschrijving voor de prijs sluit op 1 september 2013.

Netwerk 2040

Utrecht2040 biedt een krachtig netwerk, een gezamenlijke missie en vooral een platform voor iedereen in de provincie Utrecht die bezig is met duurzaamheid. Op weg naar 2040 streven bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties in de provincie Utrecht naar een duurzame provincie en het behoud van de aantrekkingskracht van de regio: een ontmoetingspunt van kennis en creativiteit, met een rijke cultuur in een aantrekkelijk landschap.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief