Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Marktpartijen met oplossingen voor ‘Kantoren als Grondstoffendepot’ gezocht

10/08/2017 - Geld verdienen met afval wat in kantoren wordt geproduceerd: het is mogelijk. Op dit moment is voor kantooreigenaren afvalverwerking een kostenpost. Maar door dit anders te organiseren, kan slim omgaan met afval juist geld opleveren. Ook zorgt dit voor minder CO2-uitstoot en minder grondstoffengebruik. Voor het initiatief ‘Kantoren als Grondstoffendepot’ (KAG) zoekt de Economic Board Utrecht (EBU) middels een open Oproep tot Participatie marktpartijen die in vernieuwende samenwerkingsverbanden de schoonmaak- en afvalketen slimmer in kunnen richten en afval hoogwaardig kunnen verwerken. Aanmelden kan tot 18 september 2017.

Op dit moment zijn er diverse marktpartijen die een oplossing aanbieden voor een gedeelte van het afvalmanagement in kantoren. Voor schoonmaak, afvalinzameling, catering, verwerking, transport etc. worden met verschillende partijen contracten gesloten, waarbij ieder bedrijf zijn marge heeft in de keten. Het huidige aanbod voorziet (nog) niet in de behoefte van een ‘one-stop-shop’ aanpak. Bovendien zijn er nog veel aanbieders in deze keten die afval verbranden en niet hoogwaardig (laten) verwerken tot nieuwe grondstoffen en toepassingen.

Met deze Oproep tot Participatie willen we als EBU marktpartijen uitdagen om met vernieuwende oplossingen te komen en als consortium in (nieuwe) samenwerkingen te participeren in het initiatief KAG. Vervolgens organiseren we activiteiten om de vraag te ontwikkelen, om zo te komen tot voorbeelden van kantoren als grondstoffendepot. Deze voorbeelden zijn nodig voor bewustwording en om de nieuwe markt te kunnen ontginnen.

Geïnteresseerd of meer weten over Kantoren als Grondstoffendepot?

Op www.economicboardutrecht.nl/otp vindt u meer informatie over het initiatief Kantoren als Grondstoffendepot. Naast de volledige Oproep tot Participatie vindt u hier ook het aanmeldformulier en de belangrijkste data uit de participatieplanning. Voor vragen kunt u ook mailen naar otp@economicboardutrecht.nl. Elke vrijdag worden deze vragen beantwoord.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief