Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Netwerkbijeenkomst Utrecht2040 in het teken van 'actie'

05/07/2013 - Bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties gaven op 1 maart de aftrap voor de nieuwe fase van het Netwerk Utrecht2040. Dit gebeurde tijdens de eerste Utrecht2040 netwerkbijeenkomst van 2013 op locatie bij organisatieadviesbureau Berenschot in Utrecht. En met recht kan gezegd worden dat dit een hele succesvolle aftrap is geweest van de nieuwe fase van Utrecht2040.

Tijdens de netwerkbijeenkomst op 1 maart is gestart met vijf projecten:

  • Transitiepad naar 10% duurzame energie in 2020
  • A12-Centraal – Integrale ontwikkeling A12-zone
  • Aanpak leegstaand vastgoed
  • CO2-reductie en energiebesparing in de bestaande bouw
  • Centrum voor Innovatie Vakmanschap – Technologie en zorg.

In werksessies zijn deelnemers aan de slag gegaan om met elkaar te komen tot een effectieve aanpak voor de projecten. En het resultaat is veelbelovend. In alle projecten wordt momenteel gewerkt aan een vervolg. Op sommige projecten zijn al concrete allianties gevormd. Sommige projecten lopen al langer en anderen staan juist nog aan het begin. Maar een belangrijk principe voor alle projecten is: er moet wat inzitten, het moet iets opleveren. Voor de deelnemers en voor een duurzame regio.

Aankondiging Duurzaamheidsprijs 2013

Op de netwerkbijeenkomst werd ook het onderwerp van de Duurzaamheidsprijs 2013 bekend gemaakt. De prijs staat dit jaar in het teken van ‘Succesvolle transformatie van leegstaand vastgoed’. In de provincie Utrecht staat veel vastgoed leeg, soms al voor langere tijd. Deze gebouwen kan een duurzame toekomst worden gegeven. De prijs wordt uitgereikt aan de ondernemer/initiatiefnemer met het beste transformatie(plan) voor langdurig leegstaand vastgoed. In het vervolg van deze nieuwsbrief meer over de duurzaamheidsprijs.

Reacties van de partners

Utrecht2040 biedt partners duidelijk meerwaarde. Jaap Docter, directeur Regionale Economie bij de Kamer van Koophandel Midden-Nederland: ,,Het in gezamenlijkheid werken aan de toekomst is inspirerend, belangrijk én ook leuk. Utrecht2040 maakt het mogelijk om met een verscheidenheid aan partners projecten uit te voeren. Dat leidt tot verrassende verbindingen en daarmee tot inspiratie en innovatie.”

Het vervolg van Utrecht2040

Hogenboom: ,,De komende tijd worden echt de handen uit de mouwen gestoken: we gaan wezenlijke stappen zetten in de verduurzaming van de regio. We gaan dit samen doen en juist dat is de kracht van Utrecht2040.”

In het najaar vindt de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht2040 plaats. Daar laten we elkaar zien welke resultaten zijn geboekt. Met veel aandacht voor de sleutelprojecten, maar ook andere duurzaamheidsinitiatieven van leden van het netwerk geven we het podium. Centraal staat dat we door uitwisseling veel kunnen leren van succesvolle projecten, ook over de grenzen van onderwerpen heen. En de Duurzaamheidsprijs zal uitgereikt worden. Een moment om naar toe te werken en naar uit te kijken.

Vernieuwde website

Om deze nieuwe fase kracht bij te zetten is ook de website van Utrecht2040 vernieuwd. U vindt hier informatie over lopende projecten van Utrecht2040, huidige netwerkpartners, bijeenkomsten van Utrecht2040 en netwerkpartners, de Duurzaamheidsprijs en de organisatie van Utrecht2040. Ook kunt u informatie vinden over hoe u zelf mee kunt doen aan Utrecht2040.

Oproep

De kerngroep doet graag een oproep aan de lezers van deze nieuwsbrief om actief mee te doen in sleutelprojecten, zich aan te melden als lid van het netwerk, anderen te wijzen op de mogelijkheid zich aan te sluiten en ideeën aan te leveren voor de sleutelprojecten.

Coördinatie Utrecht2040

Vanaf maart is er een nieuwe coördinator aangesteld voor het Netwerk Utrecht2040.  Voor het aandragen van nieuwe projectideeën, aanmeldingen voor lidmaatschap, vragen, opmerkingen of suggesties, kunt u terecht bij:  Jeannine van Bree, 030-2567358, j.van.bree@nmu.nl.

 

 

 

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief