Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Nul op de meter – ik kan dat ook!

19/12/2013 - Technisch kan het. Financieel loont het. Alleen, hoe organiseer je het? Een woning die geen energierekening meer heeft: ‘Nul-op-de-meter’.

In de huursector werken woningcorporaties en marktpartijen al hard aan woningen die geen energierekening meer hebben. Programma Energiesprong van Platform31 ondersteunt hen hierin.

Woningeigenaar

Maar ook de particuliere woningeigenaar is gebaat bij een woning zonder energierekening. Dat deze vraag bestaat, zal blijken in de campagne www.onshuisverdienthet.nl die eind 2013 van start gaat. In die campagne verzamelen samenwerkende partijen minimaal 10.000 woningeigenaren die interesse hebben in een ‘nul-op-de-meter-woning’. Met deze campagne wordt een signaal afgegeven aan ‘Den Haag’ en de financiële sector om in beweging te komen en het werkelijk mogelijk te maken je huis te transformeren tot ‘nul-op-de-meter’.

Goed aanbod

In de provincie Utrecht werken Natuur- en Milieufederatie Utrecht, Energiesprong, Platform 31, Hogeschool Utrecht, Utrecht Sustainability Institute, Economic Board Utrecht en Utrecht2040 samen om die ambitie te realiseren. Dit kunnen zij niet alleen. Daarom roepen zij adviseurs, aannemers en installateurs op de handen ineen te slaan en een mooi aanbod te creëren voor de particuliere woningeigenaar.

Bijeenkomst 30 januari

Op 30 januari organiseren zij de bijeenkomst ‘Nul op de meter – Ik kan dat ook!’ voor bouwpartijen uit de regio. Gezamenlijk gaan partijen aan de slag met concrete ideeën of plannen, financiering en samenwerking.

Meer informatie en aanmelden

 

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief