Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.‘Nul-op-de-meter’ marktintroductiefonds

01/10/2015 - De ambitie van 50.000 ‘nul-op-de-meter’ woningen in 2020 wordt omarmd door Utrechtse ondernemers, wetenschappers, woningcorporaties, politici en afgevaardigden van maatschappelijke organisaties. Het nieuwe ‘nul-op-de-meter’ marktintroductiefonds (NOM-MIF), tot stand gekomen dankzij inzet van diverse Utrechtse gemeentes, prikkelt aanbieders om koopwoningen te renoveren, waardoor zij concepten in praktijk kunnen toepassen en verbeteren.

‘Nul-op-de-meter’ marktintroductiefonds

Eind 2017 moet ‘nul-op-de-meter’ de standaard zijn voor renovatie van de bestaande bouw, om bovenstaande ambitie van het ‘nul-op-de-meter’ programma, onderdeel van de regionale energieagenda, te realiseren. Hierdoor wordt exponentiële groei mogelijk van het aantal ‘nul-op-de-meter’ woningen, comfortabele en mooiere huizen zonder energiekosten en gefinancierd door de huidige energierekening.

Voor de nu nog vaak financieel onrendabele top voor ‘nul-op-de-meter’ woningen, is de verwachting dat kosten voor de ‘nul-op-de-meter’ oplossing bij voldoende toepassen tot € 45.000,- kunnen worden teruggebracht, voor particuliere rijtjeswoningen uit de periode 1950-1980.

Wat houdt het ‘nul-op-de-meter’ marktintroductiefonds in?

Het NOM-MIF is bedoeld voor (consortia van) ondernemingen die zich primair richten op het verbouwen of renoveren van woningen. Via het NOM-MIF kunnen deze ondernemers aanspraak maken op subsidie bij het realiseren van ‘nul-op-de-meter’ voorbeeldwoningen. Voor de renovatie van één voorbeeldwoning kunnen de ondernemers € 7.500,- ontvangen via het NOM-MIF, op voorwaarde dat ze daarbij nog twee voorbeeldwoningen realiseren op eigen kracht. Doen ze dit binnen één van de deelnemende gemeentes, dan kan dit bedrag verhoogd worden met nog eens €7.500,- namens die gemeente. De deelnemende gemeenten op dit moment zijn: Utrecht, Woerden, De Bilt, Houten, Wijk bij Duurstede, Zeist, Bunnik, Nieuwegein, Stichtse Vecht en Utrechtse Heuvelrug.
De aanvraag tot subsidie kan door de ondernemers worden ingediend tot en met 31 december 2016.

Lees hier meer over het NOM-MIF en hoe u mee kunt doen.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief