Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Provincie pakt door in strijd tegen leegstaande kantoren

15/10/2014 - De provincie Utrecht pakt door op de eerder aangekondigde aanpak tegen kantorenleegstand. Dit gaat de provincie doen door aan de ene kant met inpassingsplannen de ruimte die er nog is voor het bouwen van nieuwe kantoren in te perken. Aan de andere kant zet de provincie in op het herstructureren van bestaande kantoorpanden.

Provincie pakt door in strijd tegen leegstaande kantoren

Op dinsdag 15 oktober hebben gedeputeerde staten het concept-ontwerp van de thematische structuurvisie kantoren vastgesteld. Na vaststelling door provinciale Staten begin volgend jaar zal de reductie van nieuwbouwmogelijkheden in de zomer van 2016 aanvangen.

Structuurvisie

In de structuurvisie worden twintig locaties beschreven waar op dit moment door de gemeenten nog ruimte wordt gegeven om nieuwe kantoren bij te bouwen. Op basis van nieuw onderzoek zal worden bepaald waar bouwmogelijkheden moeten worden beperkt. Dit zal de provincie doen middels zogenaamde inpassingsplannen, waarmee de provincie bestemmingen van gebieden kan veranderen.

Door deze aanpak zorgt de provincie ervoor dat alleen nog op die locaties die op langere termijn goed aansluiten bij de marktvraag, nieuwe kantoren mogen bijkomen. Bestaande kantoorpanden profiteren hiervan, omdat zij niet langer concurreren met een overvloed aan (goedkope) nieuwbouwmogelijkheden.

Transformatie

Met minder concurrerende nieuwbouwmogelijkheden en goedkope leegstaande kantoren ontstaan er voor snelle en slimme investeerders tal van kansen. De provincie zal hen helpen door in te zetten op transformatie (hergebruik) of sloop-nieuwbouw van leegstaande kantoren. Samen met eigenaars, beleggers en gemeenten uit de regio worden er oplossingen bedacht om de leegstand van de bestaande kantoren tegen te gaan. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat bestaande kantoren een nieuwe functie krijgen, zoals studenten- en starterswoningen.

Lees hier het originele bericht.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief