Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Provincie Utrecht lanceert zonnekaart

25/06/2014 - Gedeputeerde Ralph de Vries heeft maandag 23 juni de provinciale zonnekaart gelanceerd. Met deze interactieve kaart kunnen alle Utrechtse inwoners zien of het dak van hun woning geschikt is voor het plaatsten van zonnepanelen, wat dat kan opleveren aan gratis groene energie, wat de terugverdientijd is, het opgewekt vermogen en de CO2-reductie.

Provincie Utrecht lanceert zonnekaart

De zonnekaart is provincie Utrecht-dekkend en biedt onafhankelijk en betrouwbaar advies over de geschiktheid van daken voor zonnepanelen.

In 2040 klimaatneutraal

Het potentieel van de daken is enorm in de provincie Utrecht. De zonnekaart is gebaseerd op onafhankelijke en gedetailleerde gegevens als de hoogte van de daken en de zoninstraling. Het biedt de mogelijkheid om zelf de instellingen van het rekenmodel zoals de stijging van de energieprijzen in te stellen. Daarmee hebben Utrechtse inwoners en bedrijven betrouwbare informatie die helpt bij de afweging tot aanschaf van zonnepanelen. Het instrument kan zo een goede bijdrage leveren aan het energiebeleid van de provincie en gemeenten in Utrecht. De zonnekaart is daarom weer een stap in de richting van de ambitie om in 2040 een klimaatneutrale provincie te zijn.

Een toename van duurzame energie draagt ook bij aan twee economische doelen: versterking van economische structuur door grotere onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen en een impuls aan de werkgelegenheid van installateurs en bouwbedrijven.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op zonnekaart.nl.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief