Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Regionale klimaatcompensatie via de CO2 Bank Utrecht

02/10/2014 - Sinds dit voorjaar bestaat de mogelijkheid voor overheden en bedrijven in de provincie Utrecht hun CO2 uitstoot van activiteiten te compenseren, middels het ondersteunen van projecten in de eigen regio. De Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft hiertoe de CO2 Bank Utrecht opgericht.

Regionale klimaatcompensatie via de CO2 Bank Utrecht

Via de CO2 Bank Utrecht kunnen Utrechtse bedrijven en overheden hun CO2 compenseren door lokaal te investeren in bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen of de opwekking van duurzame energie. Per saldo komt er dan geen CO2 vrij. De CO2 Bank Utrecht is een stichting met een eigen bestuur en toetsingscommissie. Op de website van de CO2 Bank staat meer informatie, het filmpje op de website legt uit wat het doel en de werkwijze is.

Eerste project

Mourik Groot-Ammers had de primeur. Zij compenseerde de uitstoot van de wegwerkzaamheden aan de N237. Met haar compensatiegeld maakt de CO2 Bank het mogelijk om op tien scholen in de regio zonnepanelen te plaatsen. Op twee scholen (in Wilnis en Vianen) liggen de zonnepanelen al. Op beide scholen werden de zonnepanelen met een feestje onthuld. Dit kreeg ook veel aandacht in de media. Op korte termijn gaat de CO2 Bank Utrecht sportclubs ondersteunen in het nemen van maatregelen op gebied van energiebesparing en het opwekken van duurzame energie.

Interesse

Het meenemen van deze regionale compensatie kan een meerwaarde bieden voor opdrachtgevers. Heeft u interesse om via de CO2 Bank Utrecht uw uitstoot te compenseren, neemt u dan contact op met Ieke Benschop, projectleider CO2 Bank Utrecht (030 – 2567 355,  i.benschop@nmu.nl).

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief