Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Start Actie 'Fiets naar je werk'

25/06/2013 - Vier Utrechtse organisaties gaan het gebruik van de fiets onder werknemers actief promoten. Medewerkers van verzekeringsmaatschappij ASR, Hogeschool Utrecht, het UMC Utrecht en Rijkswaterstaat krijgen van hun werkgevers een aanbieding die niet is te weerstaan: een elektrische fiets met kortingen tot 50%.

Het gaat om een proef. Medewerkers kunnen een fiets kopen met 50 procent korting en krijgen een vergoeding voor iedere dag dat ze op de fiets naar het werk komen.

Beter Benutten

Deze aanbieding is onderdeel van het programma Beter Benutten. Een landelijk programma met als doel om de files met 20% te verminderen. Tijdens de nationale 'Fiets naar je Werk'-dag op donderdag 30 mei deed de Utrechtse Verkeerswethouder Frits Lintmeijer de aftrap voor deze pilot.

Aftrap

Samen met Fiona van 't Hullenaar (directeur Business Support a.s.r.), Ron Voortman (programmadirecteur HU), Pieter Duif (afdelingshoofd Vastgoed & Huisvesting UMCU) en Ruud Splithoef (directeur Rijkswaterstaat) stapte hij op een elektrische fiets om het gebruiksgemak en de voordelen ervan te demonstreren.

De organisaties hopen op termijn zo'n duizend mensen per dag uit de auto te krijgen.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief