Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Succesvolle 10e editie Nacht van de Nacht

27/10/2014 - Zaterdag 25 oktober vond voor het tiende jaar op rij de Nacht van de Nacht plaats. Een succesvolle editie, zo blijkt uit de vele aanmeldingen voor de nachtexcursies en andere duistere activiteiten. Met als hoogtepunt de talrijke overheden, bedrijven en organisaties die hun buiten- en reclameverlichting uit deden!

Succesvolle 10e editie Nacht van de Nacht

Foto: Marijn de Wit

In veel kantoren en winkels schijnt ‘s nachts nog licht terwijl er niemand aanwezig is. Het onnodig aanlaten van de verlichting veroorzaakt niet alleen veel lichtvervuiling maar kost ook nog eens veel geld. Bijna 20 bedrijven en organisaties in de provincie Utrecht doofden daarom op 25 oktober de lichten en steunden daarmee de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur en Milieufederaties.

Waar ging het licht uit?

Achmea doofde haar verlichting op drie plaatsen in de provincie. Akzo Nobel in Amersfoort schakelde de buitenverlichting, logoverlichting en binnenverlichting deze nacht in het hele gebouw uit. De blikvanger van het Utrecht Science Park ging uit. Met het uitzetten van het verlichte logo van de Universiteit Utrecht – de ‘Sol’ in combinatie met de woorden ‘Universiteit Utrecht’ – op het dak van het hoge Van Unnikgebouw, deed de Universiteit Utrecht mee aan de Nacht van de Nacht. De Provincie Utrecht doofde de verlichting bovenop het provinciehuis en de gevelverlichting van de Hogeschool Utrecht ging op de 9 locaties uit!

In 5 gemeenten (Woudenberg, Bunnik, Leusden, Utrecht en Soest) ging de gevel- of aanschijnverlichting van prominente gebouwen uit. Bijvoorbeeld bij de Utrechtse Domtoren, inmiddels traditiegetrouw.


De Jaarbeurs doofde haar verlichting tijdens Nacht van de Nacht
Foto: Marijn de Wit

Vanuit de Green Business Club Utrecht Centraal deden de NS, ProRail, Jaarbeurs, NH Hotels, Rabobank Nederland, ABN AMRO, Movares en de gemeente Utrecht mee. Deze bedrijven doofden ook hun verlichting en bij een aantal van hen ging ook alle buiten- en reclameverlichting uit. Hierdoor was het in het stationsgebied van Utrecht aanzienlijk donkerder dan op andere dagen.

Wat gebeurde er verder?

Daarnaast kon op een groot aantal locaties jong en oud genieten van de duisternis, bijvoorbeeld met avondwandelingen en kanovaren in het donker.

Kijk voor meer informatie ook op de website van Nacht van de Nacht.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief