Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Succesvolle Get Connected 'Nul-op-de-meter'

10/10/2014 - Op 10 september vond op landgoed De Horst in Driebergen de Get Connected 'Nul-op-de-meter' bijeenkomst plaats. Op vijf doorbraakissues werden werksessies gehouden. Diverse partijen hebben zich gecommitteerd om de komende periode actief bij te dragen aan de ambitie van 50.000 'nul-op-de-meter' woningen in 2020.

Succesvolle Get Connected 'Nul-op-de-meter'

De ambitie

De ambitie: 50.000 ‘nul-op-de-meter’ woningen in 2020. Deze huishoudens ontvangen geen energienota meer. Dit betekent winst voor huurders, verhuurders, huizenbezitters en het milieu. Bovendien ligt er een potentiële markt van 2,5 miljard euro in het verschiet voor bouwers, installateurs, toeleveranciers uit de regio. Technisch kan het, en als we slim samenwerken is deze ambitie zeker haalbaar, met de regio Utrecht als sleutel tot succes.

Doelstelling ligt binnen handbereik

De vraag die tijdens de bijeenkomst centraal stond is: hoe zorgen we ervoor dat in 2020 minstens 50.000 huishoudens in onze regio geen energienota meer ontvangen en hoe boeken we samen de winst?

Door regionale focus aan te brengen, ligt de doelstelling van 50.000 woningen binnen handbereik. En tegelijkertijd moet er door veel partijen hard aan worden getrokken. De bijeenkomst werd georganiseerd door verschillende Utrecht2040 netwerkpartijen: Economic Board Utrecht, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Platform31, de Kamer van Koophandel, Utrecht Sustainability Institute, Hogeschool Utrecht, de provincie Utrecht en de gemeenten Utrecht en Amersfoort.

Bekijk in het filmverslag hierboven de belangrijkste afspraken en uitkomsten van de bijeenkomst.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief