Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Utrecht heeft wat van de ideale stad

06/07/2017 - De Europese Commissie heeft de 'ideale Europese stad' samengesteld. Die ideale stad bestaat uit een combinatie van kwaliteiten die acht Europese steden leveren. Utrecht en Eindhoven zijn twee van die acht steden.

Utrecht en Eindhoven scoren hoog in de Cultural and Creative Cities Monitor, die dit jaar voor het eerst werd opgesteld. De Europese Commissie bekeek 168 steden uit 30 Europese landen en maakte een selectie van de leukste steden op cultuur en creatief vlak.

In de monitor wordt Utrecht geprezen om de nationale en internationale verbindingen en Eindhoven vanwege zijn drang tot innovatie. In het EU-rapport wordt Utrecht een diverse, gastvrije en creatieve stad genoemd. Ook de economie van deze stad draait deels op de creatieve sector. Utrecht loopt voorop in het ontwikkelen van games, zegt de Commissie.

De andere zes steden die bijdragen aan de ideale stad zijn Parijs (Frankrijk), Cork (Ierland), Leuven (Belgiƫ), Glasgow (Schotland), UmeƄ (Zweden) en Kopenhagen (Denemarken). Gecombineerd met de pluspunten van deze steden zouden Eindhoven en Utrecht dus bijdragen aan de fictieve ideale stad waar het goed toeven zou zijn.

De Cultural and Creative Cities Monitor meet hoe steden hun culturele en creatieve potentieel inzetten voor ontwikkeling, innovatie, werkgelegenheid en een betere levenskwaliteit. Beleidsmakers kunnen eruit opmaken wat er goed gaat en wat er beter kan.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief