Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Utrecht meeste deelauto’s per inwoner

09/10/2014 - Nadat Amsterdam jaren de koppositie innam, heeft Utrecht nu de meeste deelauto’s per inwoner, blijkt uit de nieuwe monitoring cijfers van KpVV-CROW. Landelijk is het aantal deelauto’s in Nederland met 113 procent gegroeid en de komende jaren wordt nog meer groei verwacht.

Utrecht meeste deelauto’s per inwoner

Slimmer, milieuvriendelijker en goedkoper

Het delen van auto’s is goed voor het milieu. Het leidt tot lager autobezit, minder autogebruik, minder uitstoot en een lagere parkeerdruk en dus minder ruimtebeslag. Tegelijkertijd kan de kleine groep die voorheen geen auto had dankzij deelauto’s toch autoritten maken. Toch is autodelen op dit moment nog een nichemarkt. Eén op de vijf Nederlanders staat er echter voor open en ook het gebruik groeit. Naar verwachting zal de groei van autodelen de komende jaren doorzetten.

Verschillende platforms

SnappCar, een online community voor het huren of verhuren van particuliere auto’s, is het meest gegroeid en heeft het grootste aanbod: 64 procent van alle deelauto’s. GreenWheels, aanbieder van deelauto’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn, is het bekendst. Hun deelauto’s worden ook het vaakst verhuurd. De derde aanbieder is MyWheels, die beide vormen van autodelen aanbiedt. Inmiddels zijn bijna overal in Nederland deelauto’s te vinden, waarbij Utrecht dus de meeste deelauto’s per inwoner heeft.

Bekijk de hele monitor van KpVV-CROW en lees meer over bijvoorbeeld het profiel van de autodeler en verschillende manieren van autodelen.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief