Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Utrecht weer in de economische top van Europa

15/02/2016 - Het investeringsklimaat van Utrecht, stad én regio, behoort volgens The Financial Times tot de top van Europa. Stad en regio scoren hoog op “connectivity” (bereikbaarheid, internetgebruik en snelheid), human capital (onderwijs, meertaligheid, opleidingsniveau) en FDI (strategie voor het aantrekken van buitenlandse investeerders). De stad Utrecht scoort zelfs plek zes in de overallcategorie “mid-size cities”. De regio scoort top 10 posities op drie van de zes onderdelen waarop gemeten is.

Utrecht weer in de economische top van Europa

Met dit resultaat staat Utrecht net als in 2012 en 2014 in de Europese top. De onderzoekers van de The Financial Times verzamelden voor de ranking de gegevens van 468 steden en regio's in Europa.

Extra inspanningen

De bestuurders van de stad Utrecht, de provincie en een aantal grote gemeentes rond de stad, reageren verheugd op de scores. "De centrale ligging en getalenteerde inwoners kenmerken de regio Utrecht. Dit is aantrekkelijk voor de vestiging van buitenlandse bedrijven."

De regio Utrecht gaat zich extra inspannen om buitenlandse investeerders aan te trekken. Dat zeggen de bestuurders. Vanavond zetten zij hun handtekening onder een gezamenlijke afspraak.

Werkgelegenheid

Buitenlandse bedrijven dragen bij aan meer werkgelegenheid in onze regio. Zo bleek onlangs uit de resultaten van provincie Utrecht dat in de periode 2012 – 2015 circa 1.000 banen zijn ontstaan door buitenlandse investeringsprojecten. Nieuwkomers creëren direct werkgelegenheid in het eigen bedrijf, maar ook indirect. Denk aan banen bij toeleveranciers, in de horeca en in de woon- en vrije tijdsmarkt.

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief