Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Utrechtse economie groeit in 2017 met 3,3%

26/04/2018 - De economie van de provincie Utrecht groeide in 2017 met 3,3 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. De economische groei van Utrecht is in 2017 sterker dan in 2016. Toen bedroeg de economische groei van de provincie 2,5 procent. Landelijk groeide de economie 3,2 procent.

Utrechtse economie groeit in 2017 met 3,3%

Binnen de provincie zijn er op COROP-plusniveau verschillen te zien in de mate van groei. Binnen de vier Utrechtse COROP-plusgebieden kennen Utrecht-West en Zuidoost-Utrecht de sterkste economische groei, respectievelijk +4,2% en +3,9%. De stadsgewesten Utrecht en Amersfoort laten beiden een groei van 3,2% zien. De groei in het stadsgewest Utrecht loopt wat achter in vergelijking met andere agglomeraties. Volgens het CBS werkt hier de krimp in financiële dienstverlening door. De sterke groei in Utrecht-West Woerden en omgeving zou kunnen worden verklaard door de groei van de logistieke en de industriesector.

Bekijk hier een kaart van de regionale economische groei op COROP-plus niveau. 

De sterkste economische groei in Nederland is waar te nemen in de regio’s Zuidoost-Noord-Brabant (Eindhoven) en Almere. In beide gevallen bedroeg de groei 4,9%. In Zuidoost-Noord-Brabant is dit het gevolg van de groei in de industrie en zakelijke dienstverlening, in Almere door de groei van de concentratie van leasebedrijven. De regio Overig-Groningen liet de laagste groei zien: door afname in de aardgaswinning kromp de economie daar met 1,5%.

Bekijk de ontwikkeling van de regionaal economische groei via Economic Board Utrecht.

Bericht via: Economic Board Utrecht

 

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief