Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven?
Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief.Warmtebouw Utrecht wint Healthy Urban Office Challenge 2017

13/06/2017 - Warmtebouw Utrecht mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. De vakjury koos uit tien finalisten dit installatiebedrijf als winnaar van de Healthy Urban Office Challenge 2017.

De Healthy Urban Office Challenge is een prijsvraag voor projecten die bijdragen aan groene, gezonde en slimme kantoren in de regio. Er waren in totaal 32 inzendingen voor deze prijs.

De winnaar Warmtebouw BV, een technisch advies- en installatiebedrijf, heeft groen, gezond en slim ondernemen stevig in haar beleid verankerd, met het eigen pand als voorbeeld. Het ziekteverzuim en het personeelsverloop liggen hier onder het landelijke gemiddelde. Er zijn fietsen en e-bikes beschikbaar en is een start gemaakt om het wagenpark 100% elektrisch te maken. Verder past het bedrijf in het eigen kantoor onder andere LED-verlichting, warmteterugwinning en zonnepanelen toe. De ambitie is om het BREEAM-score - een certificeringskeurmerk voor duurzaamheid - van het bedrijfspand verder te verbeteren en een warmte-koudeopslag te realiseren, om uiteindelijk in 2020 energieneutraal en CO2 neutraal te zijn.

De Healthy Urban Office Challenge is een initiatief van Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht, Economic Board Utrecht en Stichting De Nieuwe Draai. Lees hier meer over de prijsvraag.

Foto: Irene Vijfvinkel

Delen:

Actueel nieuws | Nieuwsarchief